Red Hmong, North Vietnam
Vanwege feestdagen is het Vietnamese immigratiekantoor gesloten op 19 augustus. Visums die U aanvraagt op 19 augustus worden op 21 augustus in behandeling genomen.
bestel visum
VISA ON ARRIVAL VOOR VIETNAM
sluit venster

VOORBEELD VISA APPROVAL LETTER
(prive gegevens zijn verwijderd)

approval letter Vietnam
Wat is visa on arrival?
Met visa on arrival haalt U uw visum op bij aankomst op het vliegveld in Vietnam. U verkrijgt dit visum als volgt:
•   Vraag op onze website het visum aan.
•   Wij contacteren het Vietnamese immigratiekantoor in Hanoi voor het uitgeven van uw visum.
•   Na goedkeuring sturen wij U de visumautorisatiebrief (visa approval letter) per email toe. In deze brief staat dat U toestemming heeft om naar Vietnam te vliegen en aldaar uw visum op te halen.
•   Print de visumautorisatiebrief en neem deze mee naar Vietnam. Op vertoon van deze brief ontvangt U uw visum op het vliegveld van aankomst.
Hoeveel kost het?
Er zijn 2 kosten te betalen:
1. Servicetarief. Dit betaalt U aan ons voor het aanvragen van de visum- autorisatiebrief. Zie de prijzen pagina voor alle tarieven.
2.
Stempelkosten. Deze betaalt U in Vietnam op het vliegveld bij het afhalen van uw visum. De kosten zijn 25 US$ voor een enkel entree visum en 50 US$ voor een meervoudig entree visum. Kontante betaling in US$ of Vietnamese Dong is vereist!
sluit venster
uitleg visum prijzen
Er zijn 2 kosten te betalen:
1) Servicetarief. Dit betaalt U aan ons voor het aanvragen van de visumautorisatiebrief.
2) Stempelkosten. Deze betaalt U bij het afhalen van het visum op het vliegveld in Vietnam. Kontante betaling in US$ of Vietnamese Dong is vereist!

Met een single entry (enkel entree) visum mag U Vietnam 1 keer inreizen. Als U Vietnam verlaat vervalt uw visum.

Met een multiple entry (meervoudig entree) visum mag U Vietnam onbeperkt in- en uitreizen gedurende de visumperiode. Dat mag per vliegtuig, maar ook over land of over water. Kies dit visumtype indien U bijvoorbeeld Cambodja wilt bezoeken en daarna weer naar Vietnam wilt terugkeren.
 
servicetarief
levertijd visa approval letter: 3 werkdagen
visumtype visum-
periode
servicetarief per persoon, in Euro
1-4 personen 5-8 personen 9 of meer personen
1 month
single entry
1 maand 20 18 16
1 month
multiple entries
1 maand 24 22 20
3 months
single entry
87 dagen 27 24 22
3 months
multiple entries
87 dagen 90 86 82
levertijd visa approval letter: 1 werkdag
visumtype visum-
periode
servicetarief per persoon, in Euro
1-4 personen 5-8 personen 9 of meer personen
1 month
single entry
1 maand 40 38 36
1 month
multiple entries
1 maand 44 42 40
3 months
single entry
87 dagen 47 44 42
3 months
multiple entries
87 dagen 110 106 102
levertijd visa approval letter: 4 werkuren
Levering op dezelfde dag als U bestelt voor 1pm Vietnam tijd, maandag-vrijdag. Na 1pm Vietnam tijd levering de eerstvolgende werkdag om 12am Vietnam tijd.
visumtype visum-
periode
servicetarief per persoon, in Euro
1-4 personen 5-8 personen 9 of meer personen
1 month
single entry
1 maand 58 56 54
1 month
multiple entries
1 maand 62 60 58
3 months
single entry
1 maand 65 62 60
levertijd visa approval letter: 2 werkuren
Levering op dezelfde dag als U bestelt voor 3pm Vietnam tijd, maandag-vrijdag. Na 3pm Vietnam tijd levering de eerstvolgende werkdag om 10am Vietnam tijd.
visumtype visum-
periode
servicetarief per persoon, in Euro
1-4 personen 5-8 personen 9 of meer personen
1 month
single entry
1 maand 78 76 74
1 month
multiple entries
1 maand 82 80 78
3 months
single entry
1 maand 85 82 80
stempelkosten

Visumtype stempelkosten per persoon, in US$
1 month single entry 25
1 month multiple entries 50
3 months single entry 25
3 months multiple entries 50
Is het betrouwbaar?
De Vietnamese regering biedt deze service aan als alternatief voor het ophalen van uw visum bij het Vietnamese consulaat. Wij bieden deze service sinds 2010 aan en hebben ervaren dat visa on arrival probleemloos werkt.
U kunt de volgende bronnen raadplegen waar verwezen wordt naar visa on arrival en onze webite:
•  Verwijzingen naar onze website
•  Visumdatabase van de luchtvaartmaatschappij
•  Het artikel van Tripadvisor over visa on arrival
•  Reacties van onze klanten
visum info
sluit venster

Heb ik een visum nodig voor Vietnam?
Inwoners van de volgende landen hebben geen visum nodig voor een kort verblijf in Vietnam:
Land maximum verblijfsduur
Engeland, Frankrijk, Duitsland, Italie, Spanje, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Finland, Rusland, Wit Rusland, Japan, Zuid-Korea 15 dagen
Thailand, Maleisie, Singapore, Indonesie, Myanmar, Brunei, Laos 30 dagen
Cambodja 14 dagen
Philippijnen 21 dagen
Let op:
• Er dient 1 maand tussen bezoeken te zitten.
• British National Overseas paspoort houders hebben een visum nodig.
Er is geen visum voor Phu Quoc nodig bij een verblijf van maximaal 30 dagen.
Let op:
• Als U na uw verblijf in Phu Quoc door wilt reizen naar het vaste land van Vietnam, dan heeft U een visum nodig.
• Als U naar Phu Quoc vliegt via het vaste land van Vietnam dan heeft U een visum nodig.
sluit venster
Lijst van nationaliteiten waarvoor visa on arrival niet, of alleen onder bepaalde voorwaarden, mogelijk is
Personen met een Chinees paspoort (startend met de letter E, F of G) kunnen alleen visa on arrival aanvragen als zij van buiten China naar Vietnam vliegen. Vanuit HongKong naar Vietnam vliegen is ook toegestaan.
De inwoners van de volgende landen kunnen GEEN visa on arrival aanvragen:
Afghanistan , Algeria , Angola , Bahrain , Bangladesh , Bénin , Bhutan , Botswana , Burkina Faso , Burundi , Cameroon , Cape Verde , Central Africa Republic , Chad , Comoros , Congo Republic , Congo Zaire , Côte d'Ivoire , Djibouti , Egypt , Equatorial Guinea , Eritrea , Ethiopia , Gabon , Gambia , Ghana , Guiné-Bissau , Guinée , India , Iran , Iraq , Jordan , Kenya , Kosovo , Kuwait , Lesotho , Liban , Liberia , Libya , Malawi , Mali , Maroc , Mauritania , Mozambique , Namibia , Nepal , Niger , Nigeria , Oman , Pakistan , Qatar , Rwanda , São Tomé và Príncipe , Saudi Arabia , Sénégal , Seychelles , Sierra Leone , Somalia , Sri Lanka , Sudan , Swaziland , Syria , Tanzania , TimorLeste , Tunisia , Turkey , Uganda , United Arab Emirates , Vatican , Yemen , Zambia , Zimbabwe
Controlelijst voordat U uw visum bestelt

Gelieve het volgende te controleren voordat U uw visum aanvraagt:

  U komt per vliegtuig in Vietnam aan.
Uw paspoort is minimaal 6 maanden geldig bij aankomst in Vietnam en heeft een lege pagina waar de visumstikker geplakt kan worden.
  Nederlandse en Belgische paspoorthouders zijn in de meeste gevallen visumplichtig. Controleert U de visa exemption lijst om te zien of U een visum nodig heeft.
  Visa on arrival is niet beschikbaar voor sommige niet-europese nationaliteiten. Controleer deze lijst.
 
Alleen touristenvisums zijn leverbaar. Familiebezoekers, studenten en zakelijke reizigers kunnen dit type visum in de meeste gevallen ook probleemloos gebruiken. Alleen voor activiteiten offshore (op zee) en NGO activiteiten dient U persé een zakelijk visum aan te vragen bij het Vietnamese consulaat.
3 maands visums zijn geldig voor 87 dagen. Zorg evoor dat uw verblijf in Vietnam hier in past.
Heeft U een overstap in Vietnam? Dan haalt U uw visum af tijdens de overstap. De overstaptijd dient tenminste 2 uur te bedragen. Het ophalen van uw visum op het vliegveld duurt tussen de 10 en 50 minuten.
Wat neemt U mee naar Vietnam

Om uw visa on arrival in Vietnam op te halen neemt U mee:

VISUMAUTORISATIEBRIEF. Wij sturen U de visumautorisatiebrief per email toe. U print deze uit en toont deze bij het inchecken bij uw luchtvaart- maatschappij. En in Vietnam bij het ophalen van uw visum overhandigt U deze brief aan de immigratiebeambte.
Zonder visumautorisatiebrief mag U niet naar Vietnam vliegen.
FORMULIER N1 + PASFOTO. Wij sturen U formulier N1 per email toe. U print deze uit, vult deze in en voegt 1 pasfoto toe. Het pasfotoformaat is flexibel, tussen de 3x4 en 4x6 cm.
KONTANTE US$ VOOR HET BETALEN VAN DE STEMPELKOSTEN. De stempelkosten bedragen 25 US$ voor een enkel entree visum of 50 US$ voor een meervoudig entree visum. U dient dit kontant te betalen. Regelt U dit daarom voor vertrek. Er is geen pinautomaat of wisselkantoor in de buurt van het immigratieloket. Credit- of bankkaarten worden niet altijd geaccepteerd of leveren vertraging op bij het ophalen van uw visum.
sluit venster

VISUMTYPE

Kies single entry (eenmalig entree) visum als U Vietnam slechts 1 keer wilt inreizen. Bij vertrek uit Vietnam vervalt het visum.

Kies multiple entry (meervoudig entree) visum als U Vietnam meerdere keren wilt in -en uitreizen. Kies dit visum als U bijvoorbeeld Laos of Cambodja tussentijds wilt bezoeken en daarna weer naar Vietnam wilt terugkeren.
Dit type visum is geldig voor alle grensovergangen (over land, water en per vliegtuig).

Een 1 month (1 maands) visum is geldig vanaf de startdatum tot en met hetzelfde dagnummer in de daarop volgende maand. Als dat dagnummer niet bestaat, dan wordt het hoogste dagnummer in die maand gekozen. Zie de tabel hier onder ter verduidelijking:

Voorbeelden 1 maands visum periode
visum startdatum visum einddatum aantal dagen
5 oktober 5 november 32 dagen
5 november 5 december 31 dagen
31 oktober 30 november 31 dagen
31 januari 28 februari
(in niet schrikkeljaar)
29 dagen


Een 3 months (3 maands) visum is geldig voor 87 dagen.

Er worden alleen toeristenvisums verstrekt met visa on arrival. Dit visum is geldig voor toeristen, familiebezoekers en studenten.
Zakelijke reizigers kunnen in de meeste gevallen ook van dit visumtype gebruik maken. Alleen als U offshore (op zee) werkzaam bent, of voor een NGO werkt, dan dient U een zakelijk visum aan te vragen.

sluit venster

LEVERTIJD VISUMAUTORISATIEBRIEF

. U kunt kiezen uit 4 levertijden:
         ° 3 werkdagen
         ° 1 werkdag
         ° 4 werkuren
         ° 2 werkuren

De precieze levertijd is vermeld op de website. U zult de visumautorisatiebrief op of kort voor de vermelde datum en tijd ontvangen.

let op:
° De levertijd is vermeld in Nederlandse en Vietnamese tijd.

° Visums worden alleen uitgegeven gedurende de openingstijden van het Vietnamese immigratiekantoor: maandag t/m vrijdag van 8am tot 11:30am en van 1:30pm tot 5pm.

° 3 maands multiple entry visums zijn alleen leverbaar met 1 of 3 werkdagen levertijd.

Bestel uw visum
1
2
3
4
Reis gegevens Persoonlijke gegevens Betaling Bevestiging
VISUMTYPE  
meer info
1 month single entry
1 month multiple entry
3 months single entry
3 months multiple entry
AANTAL VISUMS
LEVERTIJD
Kies de leverdatum en tijd van de visa approval letter
meer info
tijd Nederland:
3 werkdagen  (€ p.p.)
levertijd:
  (Nederland tijd)
  (Vietnam tijd)
1 werkdag  (€ p.p.)
levertijd:
  (Nederland tijd)
  (Vietnam tijd
4 werkuren  (€ p.p.)
levertijd:
  (Nederland tijd)
  (Vietnam tijd)
2 werkuren   (€ p.p.)
levertijd:
  (Nederland tijd)
  (Vietnam tijd)
sluit venster

STARTDATUM VISUM

Kiest U als startdatum voor uw visum de aankomstdatum in Vietnam.

Uw visum zal 1 maand (of 3 maanden) geldig zijn vanaf de startdatum die U opgeeft. U mag in die periode zelf kiezen wanneer U in Vietnam aankomt. U mag dus later dan de visumstartdatum arriveren.

Let op: besluit U later te arriveren houdt U er dan wel rekening mee dat de einddatum van uw visum niet zal wijzigen. Voorbeeld: U heeft een visum aangevraagd voor de periode van 1 november t/m 1 december. U arriveert op 16 november in Vietnam. Het visum wat U krijgt is dan geldig t/m 1 december. U heeft dus nog maar 2 weken voordat U Vietnam weer moet verlaten.

U mag beslist niet eerder arriveren dan de startdatum van het visum. De luchtvaartmaatschappij zal U dan weigeren in te checken!

sluit venster

VLIEGVELD VAN AANKOMST

Geeft U hier het vliegveld (stad) van aankomst aan.

Bent U niet zeker of uw vliegveld van aankomst Ho Chi Minh, Hanoi of Danang of Nha Trang zal zijn, dan is dat geen probleem. De visa approval letter zal voor alle 4 vliegvelden geldig zijn. Kiest U in dat geval op onze website: Hanoi.

Komt U in Phu Quoc aan, dan ontvangt U een visa approval letter die alleen geldig is voor Phu Quoc. Met een visa approval letter die geldig is voor Ho Chi Minh of Hanoi kunt U niet in Phu Quoc arriveren!

Heeft U een overstap in Vietnam, vermeld dan het vliegveld van de transfer.
Voorbeeld: U vliegt naar Danang via Ho Chi Minh City. Geeft U dan Ho Chi Minh City op als vliegveld van aankomst.

Let op: Heeft U een overstap in Vietnam dan haalt U uw visum op tijdens de overstap. Uw overstaptijd dient tenminste 2 uur te bedragen, zodat U ruim voldoende tijd heeft om uw visum op te halen. Het ophalen van uw visum kan 10 tot 40 minuten duren, afhankelijk van de drukte.

sluit venster

PRIVÉ VISUMAUTORISATIEBRIEF

Visumautorisatiebrieven worden door het Vietnamese immigratieburo uitgegeven. In de brief staan uw naam, geboortedatum, nationaliteit, paspoortnummer en visumperiode vermeld.
Het Vietnamese immigratiekantoor combineert meerdere personen in 1 brief. Zij doen dit om papier en tijd te besparen. U ziet daarom vrijwel altijd dat er ook andere namen in de brief vermeld staan, van reizigers die U niet kent.

Op verzoek kunnen wij een PRIVÉ visumautorisatiebrief aanvragen. De privé visumautorisatiebrief laat alleen uw naam zien. Als U voor een groep bestelt dan staan alleen de namen van uw groep vermeld. Kiest U voor deze optie als U uw visumgegevens niet met andere mensen wilt delen.

De extra servicekosten voor de privé visumautorisatiebrief bedragen 4 euro voor 1 persoon en 8 euro voor 2 of meer personen.

De privé visumautorisatiebrief is NIET BESCHIKBAAR voor de 2 en 4 uur levertijd.

VISUM STARTDATUM
meer info
VLIEGVELD VAN AANKOMST (stad)
meer info
PRIVÉ VISUMAUTORISATIEBRIEF
meer info
TOTAALBEDRAG:
ONS SERVICETARIEF:
x Euro = Euro
STEMPELKOSTEN (U betaalt in Vietnam):
x US$ = US$
Disclaimer
Visum bij aankomst voor Vietnam is een service die door de Vietnamese regering beschikbaar is gesteld voor reizigers naar Vietnam. U haalt uw visum op bij aankomst op het vliegveld in Vietnam.

Het is het alternatief voor het afhalen van uw visum bij het Vietnamese consulaat. De extra diensten die wij U met visum bij aankomst aanbieden zijn:
• U hoeft niet het Vietnamese consulaat te bezoeken.  U ontvangt de documenten per email.
•  Wij zijn alle dagen en 24 uur per dag telefonisch bereikbaar.

Volgens de regels van het Vietnamese immigratiekantoor kunnen alleen reisburo's visum bij aankomst aanvragen. Wij, Phoenix Family Services Ltd., kunnen als reisburo uw visumaanvraag verzorgen. Voor deze dienst rekenen wij servicekosten.

De prijs van een visum bij aankomst kan gelijk of goedkoper zijn dan bij het Vietnamese consulaat. Ter referentie: Bij het Vietnamese consulaat in Nederland bedragen de visumkosten voor een 1 maands, enkel entree visum 65 Euro. Met visum bij aankomst betaalt U in totaal 42 Euro (de stempelkosten in Vietnam bedragen 25 US$ en onze servicekosten zijn 20 Euro).

Phoenix Family Services Ltd. is een commercieel bedrijf en niet aangesloten bij een overheidsinstantie.
vliegveld Ho Chi Minh
vliegveld Hanoi
Visumautorisatiebrief
De visumautorisatiebrief (visa approval letter) is het document dat verklaart dat U toestemming heeft om naar Vietnam te vliegen en aldaar uw visum op te halen.
Wij sturen U de brief per email toe. U print deze uit en laat deze zien bij het inchecken bij uw luchtvaartmaatschappij. Op vertoon van de visa approval letter mag U naar Vietnam vliegen.
visa approval letter Vietnam